Kokken, bonden og reiselivet
Konferanse i Lom 6.november - 7. november 2019.
Kokken, bonden og reiselivet
Konferanse i Lom 6.november - 7. november 2019.
Om du er kokk eller bonde, tradisjonell eller utradisjonell, reiselivsbedrift, utdanningsaktør eller politikar, eller berre glad i god norsk mat – velkomen til Lom!
Målet med denne konferansen er å skape begeistring og stoltheit på tvers av fagfelta, gi ny motivasjon og samtidig vera med å sikre rekrutteringa til matfaget, landbruket og reiselivet.
Konferansen Kokken, bonden og reiselivet varer frå lunsj til lunsj onsdag 6.november - torsdag 7. november 2019.
Vi inviterer til erfaringsutveksling og inspirasjon i nasjonalparklandsbyen Lom.
«Gastronomisk kulturvandring – med smakar frå Jotunheimen»
Lom sentrum, kl. 9.30 – 11.30. Huk av når du melder deg på.
9.30: Fossheim hotell, oppmøte og velkomst
9.35: Fossheim steinsenter, mat og stein, kort omsyning
10.00: Smak i Lom: Smak av Lomb øl og spekemat
10.30: Bakeriet i Lom, bolle smaksprøve og kaffe
11.00: Presthaugen, buljong frå Nordal
11.25: Avslutning, attende til Utgard
11.30–12.30: Lunsj og registrering
12.30: Velkomen til konferanse
Velkomen ved Unni Strand – administrerande banksjef i Sparebank 1 Lom og Skjåk.
Inspirasjon
12.45: Arne Brimi – Vianvang
13.15: Christopher Davidsen – kjøkensjef hjå Speilsalen på Britannia Hotel
Aktivitetsbasert reiseliv
13.45: Geir Ulekleiv – gardbrukar og driv Vigga Vekst
14.10: Sigrid Henjum – friluftskokk
14.40: Pause
Energipåfyll med smakar frå grillen til Arne Brimi.
Rekruttering
15.20: Laila Berge – Lærlingekompaniet
15.50: Bjørg Aaseng Vole fortel om Brimikjøken og Lærlingkontoret i Gudbrandsdal
16.20: Marthe Dypdalen, Nord-Fron Bondelag.
16.45: Ingrid Gauden, NHO Reiseliv
17.15 : Lærlingar. Øystein Rudi intervjuar lærlingar om deira val.
Oppsummering.
19.00: Aperitiff på Norsk Fjellsenter med kulturelt innslag
20.00: Middag på Brimibue
07.30: Morgonbad i Bøvra, med buljong til dei som badar
Inspirasjon
09.00: Cathrine Vierli Selvaag – Ryfylkekokken
09.30: Mikael Genberg – kunstnar, gründer og innovatør frå Sverige
Landbruk
10.30: Ola Kaurstad, geitbonde på Valbjør i Vågå og lokalmatprodusent
10.50: Olav Lie Nilsen, Thorbjørnrud Hotel og Øvre Kjekshus gard
11.20: Pause med forfrisking
Lokalmat
11.50: Petter Brinchmann, leiar for Nortura PROFF
12.20: Gudbrandsdalsmat
12.40: Eivind Haalien, Norgesgruppen
13.10: Reinsdyr som merkevare, råvare og
arbeidsplass
Bjørn Ekerbakke, Bessheim Fjellstue – bruk av rein som råvare og merkevare
Erland Vangberg - lærling i Lom tamrein
Ola Vaagaasarøygard – overgjetar i Vågå tamrein AS
13.55: Oppsummering
14.00: Lunsj og vel heim
Med atterhald om endringar. PDF av program til nedlasting
Overnatting bestiller du sjøl. Vi har innhenta gode tilbud frå overnattingsplassane i Lom.
Fossheim Hotell (telefon 61 21 95 00)
Fossberg Hotell (telefon 61 21 22 50)
Nordal Turistsenter (telefon 61 21 93 00)
Brimibue Hotell (telefon 468 54 262)
Takk til Fylkesmannen i Innlandet, Lom kommune og Oppland fylkeskommune for støtte til konferansen.