Lomskyrkja.jpg
Lomskyrkja.jpg

Tekst - kokken, bonden og reiselivet


Kokken, bonden og reiselivet
Konferanse i Lom 6.november - 7. november 2019.

SCROLL DOWN

Tekst - kokken, bonden og reiselivet


Kokken, bonden og reiselivet
Konferanse i Lom 6.november - 7. november 2019.

Matnyttige dagar i Lom!

Om du er kokk eller bonde, tradisjonell eller utradisjonell, reiselivsbedrift, utdanningsaktør eller politikar, eller berre glad i god norsk mat – velkomen til Lom!

Målet med denne konferansen er å skape begeistring og stoltheit på tvers av fagfelta, gi ny motivasjon og samtidig vera med å sikre rekrutteringa til matfaget, landbruket og reiselivet.

Konferansen Kokken, bonden og reiselivet varer frå lunsj til lunsj onsdag 6.november - torsdag 7. november 2019.

Vi inviterer til erfaringsutveksling og inspirasjon i nasjonalparklandsbyen Lom.

logo_kokken_bonden_og_reiselivet_hvit-03.png
 

Desse kjem

Program

Onsdag 6. november

«Gastronomisk kulturvandring – med smakar frå Jotunheimen»
Lom sentrum, kl. 9.30 – 11.30. Huk av når du melder deg på.

9.30: Fossheim hotell, oppmøte og velkomst

9.35: Fossheim steinsenter, mat og stein, kort omsyning

10.00: Smak i Lom: Smak av Lomb øl og spekemat

10.30: Bakeriet i Lom, bolle smaksprøve og kaffe

11.00: Presthaugen, buljong frå Nordal

11.25: Avslutning, attende til Utgard

11.30–12.30: Lunsj og registrering

12.30: Velkomen til konferanse
Velkomen ved Unni Strand –  administrerande banksjef i Sparebank 1 Lom og Skjåk.

Inspirasjon
12.45: Arne Brimi – Vianvang 

13.15: Christopher Davidsen – kjøkensjef hjå Speilsalen på Britannia Hotel

Aktivitetsbasert reiseliv
13.45: Geir Ulekleiv – gardbrukar og driv Vigga Vekst

14.10: Sigrid Henjum – friluftskokk

14.40: Pause

Energipåfyll med smakar frå grillen til Arne Brimi.

Rekruttering

15.20: Laila Berge – Lærlingekompaniet

15.50: Bjørg Aaseng Vole fortel om Brimikjøken og Lærlingkontoret i Gudbrandsdal

16.20: Marthe Dypdalen, Nord-Fron Bondelag. 

16.45: Ingrid Gauden, NHO Reiseliv 

17.15 : Lærlingar. Øystein Rudi intervjuar lærlingar om deira val. 

Oppsummering.

19.00: Aperitiff på Norsk Fjellsenter med kulturelt innslag 

20.00: Middag på Brimibue

Torsdag 7. november

07.30: Morgonbad i Bøvra, med buljong til dei som badar

Inspirasjon

09.00: Cathrine Vierli Selvaag – Ryfylkekokken

09.30: Mikael Genberg – kunstnar, gründer og innovatør frå Sverige

Landbruk

10.30: Ola Kaurstad, geitbonde på Valbjør i Vågå og lokalmatprodusent

10.50: Olav Lie Nilsen,  Thorbjørnrud Hotel og Øvre Kjekshus gard

11.20: Pause med forfrisking

Lokalmat

11.50: Petter Brinchmann, leiar for Nortura PROFF

12.20: Gudbrandsdalsmat

12.40: Eivind Haalien, Norgesgruppen

13.10: Reinsdyr som merkevare, råvare og
arbeidsplass

Bjørn Ekerbakke, Bessheim Fjellstue – bruk av rein som råvare og merkevare

Erland Vangberg - lærling i Lom tamrein

Ola Vaagaasarøygard – overgjetar i Vågå tamrein AS

13.55: Oppsummering 

14.00: Lunsj og vel heim

 

Med atterhald om endringar. PDF av program til nedlasting


Overnatting

Overnatting bestiller du sjøl. Vi har innhenta gode tilbud frå overnattingsplassane i Lom.

Fossheim Hotell (telefon 61 21 95 00)
 
Fossberg Hotell (telefon 61 21 22 50)

Nordal Turistsenter (telefon 61 21 93 00)

Brimibue Hotell (telefon 468 54 262)

Ta kontakt om du lurar på noko.


Takk til

Takk til Fylkesmannen i Innlandet, Lom kommune og Oppland fylkeskommune for støtte til konferansen.


Arrangørar